يعتبر طاجين اللحم بالبرقوق من الأكلات المغربية التقليدية المعروفة والتي تعرف بمذاقها الحلو، و يتكوّن من اللحم والبرقوق وبعض المنكهات، وله عدّة طرق لإعداده، و فيما يلي طريقة إعداد طاجين اللحم بالبرقوق.
المقادير:
- فص ثوم مهروس
- كأس زيت عباد شمس
- 3 حبات بصل مفروم
- كوب كبير ماء
- معلقة صغيرة سمسم
- معلقة كبيرة ملح
- معلقة كبيرة سكر
- رشة جنزبيل
- رشة فلفل اسود مطحون
- معلقة كبيرة سمن
- 1 كيلوغرام لحمة ضانى
- نصف معلقة صغيرة زعفران
- نصف كوب كزبرة جافة مطحونة
- نصف كوب بقدونس طازج
- نصف معلقة صغيرة قرفة
- 250 غرام برقوق مجفف
الطريقة:
في حلة ضغط على النار هنضيف الزيت و بعدين البصل و نحركه في الحلة لحد ما يليين
نضيف عليهم اللحمة و نقليها على نار هادية لحد ما تستوي
نضيف عليهم البقدونس و الثوم و الكزبرة و الجنزبيل و الملح و السمنه و الزعفران و الفلفل و كوباية ماء(يُفضل تغطي كمية الماء اللحمة) و نتركهم من 30 لـ40 دقيقة
في حلة تانية على نار هادية هنضيف كوباية ماء و نضيف فيها البرقوق و عليه القرفة و السكر و نتركهم حوالي 10 دقايق عشان البرقوق يستوي و يتعسل
في طاجن هنضيف اللحمة و نضيف عليها البرقوق و نرش عليهم السمسم. كده تمام..بالصحة و الراحة.