طاجين اللحم بالبرقوق

م.م
0
يعتبر طاجين اللحم بالبرقوق من الأكلات المغربية التقليدية المعروفة والتي تعرف بمذاقها الحلو، و يتكوّن من اللحم والبرقوق وبعض المنكهات، وله عدّة طرق لإعداده، و فيما يلي طريقة إعداد طاجين اللحم بالبرقوق.

المقادير:


  1. فص ثوم مهروس
  2. كأس زيت عباد شمس
  3. 3 حبات بصل مفروم
  4.  كوب كبير ماء 
  5. معلقة صغيرة سمسم
  6. معلقة كبيرة ملح
  7. معلقة كبيرة سكر
  8. رشة جنزبيل
  9. رشة فلفل اسود مطحون
  10. معلقة كبيرة سمن
  11. 1 كيلوغرام لحمة ضانى
  12. نصف معلقة صغيرة زعفران
  13. نصف كوب كزبرة جافة مطحونة
  14. نصف كوب بقدونس طازج
  15. نصف معلقة صغيرة قرفة
  16. 250 غرام برقوق مجفف

الطريقة:

في حلة ضغط على النار هنضيف الزيت و بعدين البصل و نحركه في الحلة لحد ما يليين
نضيف عليهم اللحمة و نقليها على نار هادية لحد ما تستوي
نضيف عليهم البقدونس و الثوم و الكزبرة و الجنزبيل و الملح و السمنه و الزعفران و الفلفل و كوباية ماء(يُفضل تغطي كمية الماء اللحمة) و نتركهم من 30 لـ40 دقيقة
في حلة تانية على نار هادية هنضيف كوباية ماء و نضيف فيها البرقوق و عليه القرفة و السكر و نتركهم حوالي 10 دقايق عشان البرقوق يستوي و يتعسل
في طاجن هنضيف اللحمة و نضيف عليها البرقوق و نرش عليهم السمسم. كده تمام..بالصحة و الراحة.

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)