المقادير:
- كيلو فيليه بلطي
- ملعقة صغيرة كبابة صيني (هتلاقيها عند العطار)
- 1/ 4 كوب صويا صوص
- 3 ملاعق كبيرة سكر بني
- ملعقة كبيرة زيت
الطريقة:
- تبّلي السمك بالكبابة الصيني وسيبيه لمدة 10 دقائق.
- اخلطي الصويا صوص مع السكر في طبق وقلبيهم كويس.
- سخّني الزيت في طاسة وشوّحي السمك فيه لمدة دقيقتين.
- قلّلي الحرارة وقلّبي السمك، على النار لمدة دقيقتين، وبعدين صبّي عليه خليط الصويا والسكر.
- خلّي الخليط يغلي وسيبي السمك فيه لحد ما يستوي والصوص يبقى غليظ لمدة دقيقتين أو أكتر.
- قدّمي شرائح السمك مع الصوص، وبالهنا والشفا.