تحضير الأرز بالطريقة الصينية

م.م
0
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته،

اخواتى الحبيبات اقدم لكم اليوم اكله جميله ومحبوبه جدا
وهى اكله تباع فى مطعم صينى وانا اكلتها فى سيتى ستارز وعجبتنى جدا
وحطيتها فى دماغى لحد لم طلعتها بالظبط ونفس الطعم وتجنن
ونفس طريقه التقديم بالرز البسمتى الابيض مه الخضار المشكل
الوجبه دى تكلفتها 30 جنيه انتى هتعمليها فى البيت ومش هتكلفك 15 جنيه
الوجبه تكفى 3 اشخاص
ابتدى بالرز عشان بياخد وقت فى التسويه
الارز الابيض البسمتى مع الخضار المشكل
المقادير:
كوب ونص رز بسمتى
نص كيس خضار مشكل (مجمد) ويفضل طازج بس نعمل ايه فى الكسل طريقة عمل الفراخ على الطريقة الصينية الدجاج الصيني الحلو والمر من مطبخي بالصور
3 معالق سمنه

الطريقه العمل بالصور:


photo1380896771_785

سيحى السمنه فى حله وضيفى لها الرز البسمتى بعد غسله

photo1380896770_510

ونشوحه شويه فى السمنه ونضيف الماء والملح ونسيبها تغلى (الماء تقريبا 2 كوب) لان البسمتى بيشرب مايه اكتر منالرز المصري

photo1380896773_747

وتكون النار عاليه لحد لم يبتدى يشرب المايه ونضيف الخضار المشكل ونقلبه ونوطى النار ونحط الشواحه تحت الحله عشان الرز مش يتلسع ونسيبه حتى لو ساعه وممكن ساعه ونص يستوى براحته


photo1380896778_128
نيجى بقى للفراح الصينى الحلو والمر بالتفصيل بالصور
المقادير:

4 شرايح فراخ بانيه اى مخليه من العظم
نشا
1 بيض
معلقه سكر
معلقه ونص خل (ويفضل الخل الاسود اللى هو الخل البلسمك)
معلقتين صوص الصويا
معلقتين مستردا
3 معالق كاتشب او ممكن 4 معالق
معلقه صغيرى ثوم بدرة
فلفل الوان _ عدد 2 (1 حمرا و 1 صفرا)
1 بصله شرايح
ملح وفلفل

ويمكن اضافه معلقه هريسه الشطه او شطه حسب الرغبه للناس اللى بتحب الاكلات الحاره

طريقه العمل بالصور :

نقطع الفراخ بانيه شرائح



photo1380896785_409

ونحطها فى بيض


photo1380896768_132

ثم فى طبق نشا



photo1380896776_620


photo1380896779_447

ثم نحمرها فى زيت لحد ميبقى لونها اصفر ونشيلها ونحطها على ورق المطبخ

photo1380896769_964

photo1380896774_508


نيجى بقى لعمل الصوص

نقطع الفلفل والبصل

photo1380896775_149


ونجيب حله ونحط فيها الكونات الاتيه

photo1380896784_961

السكر على المستردا والكاتشب وصوص الصويا والخل والثوم البودرة (حسب المقادير فى الاعلى)

ونفتح النار ونسيبهم يغلوا ونضيف عليهم الفلفل والبصل ونقلبهم

photo1380896783_995

ثم نضيف الفراخ المحمرة بالنشا

photo1380896780_763

ولو حاسه ان الصوص قليل ممكن تضيفى نص او كوب ماء وتسبيهم على نار هاديه لحد لم المكونات تتشرب الصوص


ودى الطبق بنفس طريقه التقديم فى المطعم الصينى

photo1380896781_161


بألف هنا وشفا

إرسال تعليق

0تعليقات

إرسال تعليق (0)